ДЗС: Такси-превоз на патници во 2020 година

Самостојни органиДЗС: Такси-превоз на патници во 2020 година

Најчитано

 

Според податоците на Државниот завод за статистика, во 2020 година, превезени се 11 083 000 патници, од кои 10 404 000 во градскиот превоз, а во меѓуградскиот превоз се превезени 679 000 патници.

Со 1860 патнички автомобили опфатени во истражувањето се изминати вкупно 51 365 000 километри, од кои 45 554 000 во градскиот превоз, додека во меѓуградскиот превоз се остварени 5 811 000 километри.

Податоците за такси-превозот се добиени од 241 извештајна единица.

Прочитајте и дознајте детално:

Преземи го соопштението во целост

Извор: Државен завод за статистика 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
https://form.jotform.com/222403480783353spot_img

Последни објави

spot_img
spot_img

Читај повеќе