spot_img
spot_img

МК: Исплата на реализирани проекти од програмата за 2020

МинистерстваМК: Исплата на реализирани проекти од програмата за 2020

Најчитано

Владата на РС Македонија, со заклучок од седницата одржана на 9.2.2021 година, го задолжи Министерството за култура  да не ги исплаќа финансиските средства на други корисници без да ја утврди законската основаност.

Министерството прави напори да ги исплати парите на корисниците што ги реализирале проектите за 2020 година од програмите за музичка и сценско-уметничка дејност, како и за фолклорната и сценско-уметничката дејност и мултидисциплинарните дејности.

Свесни сме дека ваквото пролонгирање предизвикува последици кај корисниците.

Министерството за култура сè  уште го чека исходот од истрагата за поддршката на избраните проекти од Годишните конкурси за финансирање проекти од национален интерес за културата за 2020 година што ја спроведува финансиската полиција.

Затоа, Министерството за култура и во овој период ги презема сите неопходни чекори за надминување на настанатата состојба, и на Владата ќе ѝ достави предлог за разрешување на оваа несакана ситуација.

Извор: Министерство за култура 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
https://form.jotform.com/222403480783353spot_img

Последни објави

spot_img
spot_img

Читај повеќе