spot_img

МК: „Нови правила“ – изложба на косовската авторка Заке Прелвукај во Чифте амам

МинистерстваМК: „Нови правила“ – изложба на косовската авторка Заке Прелвукај во Чифте...

Најчитано

„Нови правила“ е насловот на изложбата на косовската авторка Заке Прелвукај, која ќе биде достапна за љубителите на ликовната уметност од 18 мај до 31 мај годинава во Националната галерија на Република Северна Македонија – објект Чифте амам. Официјалното отворање е закажано за 25 мај во 14 часот, во Чифте амам, со изведба на перформанс. По отворањето на изложбата, во 15 часот ќе се реализира и разговор со уметницата.

Изложбата содржи дваесетина дела изработени со разновидни медиуми, кои обработуваат различни аспекти на денешното општество и на амбиентот од каде што доаѓа, како и горливи социополитички услови на егзистирање и создавање. Куратор на изложбата е Ана Франговска, виш кустос во Галеријата.

Извор: Министерство за култура

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
https://form.jotform.com/222403480783353spot_img

Последни објави

spot_img
spot_img

Читај повеќе