spot_img

Ѓорче Петров: Насилен екстремизам во основните училишта

ОпштиниЃорче Петров: Насилен екстремизам во основните училишта

Најчитано

Насилниот екстремизам стана сериозна закана со коja се соочува светот. Младите луѓе се главна целна група и најмногу изложени на ризик.

Во пресрет на ваквите закани не постои единствено решение. Нам ни треба тивка моќ, како што е образованието.

Во таа насока се одржа и денешната работилница  ССП-Насилен екстремизам, превентивни активности во органзација на ОЗФШ ( отворени забавни фудбалски школи) на која дебатираа учениците од 6-те основни училиштаво Ѓорче Петров , наставници, студенти од Факултетот за безбедност.

Мораме да ги образуваме и информираме децата уште од најмала возраст. Сериозно да се работи на ова тема. Беусловно да се информира и превенира. Во ова сме сите заедно затоа што сите сме потенцијална мета.

Извор: Општина Ѓорче Петров 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
https://form.jotform.com/222403480783353spot_img

Последни објави

spot_img
spot_img

Читај повеќе