spot_img

Ѓорче Петров: Наумоски на средба со граѓаните во населбата Дексион

ОпштиниЃорче Петров: Наумоски на средба со граѓаните во населбата Дексион

Најчитано

Градоначалникот Александар Наумоски остварив средба со жителите на Дексион на која се зборуваваше за проектите кои општината ги реализира за ова место, како и секојдневните проблеми на граѓаните.


Во овој период, општината асфалтира 3 улици. Островска и Драговити се завршени, по поставување на атмосферската канализација, деновиве ќе се асфалтира и улица Мијачка.
Започната е процедурата за реконструкција на ,,Кузман Шапкарев“.
Во изминатиов период реализирани се следниве проекети:
Асфалтирана е ,,Црногорска“ во должина од 560 метри
Поставена е атмосферска во должина од 1400 метри
Променет кров на ООУ ,,Ѓорче Петров“
Изградено ново детско игралиште и фитенс зона
Поставени 308 ЛЕД светилки…
Општина Ѓорче Петров останува на определбата за изградба на повеќенаменски комплекс за јавни услуги што опфаќа детска градинка и амбуланта. Постапката ќе започне веднаш по донесување на СЗ13.

Извор: Општина Ѓорче Петров 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
https://form.jotform.com/222403480783353spot_img

Последни објави

spot_img
spot_img

Читај повеќе