Кавадарци: Изработка на нов локален еколошки акционен план

ОпштиниКавадарци: Изработка на нов локален еколошки акционен план
spot_img

Најчитано

spot_img
spot_img

Овој врвен документ од стратешко значење за Општинава последен пат од советниците бил изгласан пред 21 година и дури ова локална влест тоа го чини поворно во далеку пооизменети услови на современ живот и промени навики и прописи во државата.

Тоа ја наметнува потребата и неминовноста од негово усвојување а потоа и имплементирање во системот кај нас. Впрочем законите кои се применуваат тоа го налагаат со вградување во урбанистичката сфера, просторното планирање, заштитата на водите и околината во која живееме и слично. Денеска се одржа стартната средба на која беа усвоени работни групи кои ке започнат да дејствуваат а тие секој месец ке ги координираат работите.Овој важен документ на ЛЕАП треба да го усвои Советот на Општината за да ставе практчно применлив.

Со седницата претседаваше градоначалникот Митко Јанчев кој подробно говореше за потребата од донесување ЛЕАП а во дискусиите се вклулчија и повеќе стручни лица од различни области.

Извор: Кавадарци

spot_img
spot_img
spot_img

Последни објави

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Читај повеќе

spot_img
spot_img