Карпош: Акција за одложување на Кабаст отпад

ОпштиниКарпош: Акција за одложување на Кабаст отпад

Најчитано

На четири локации низ Карпош ќе бидат поставени големи контејнери за одложување на кабастиот отпад од домаќинствата. Станува збор за акција на општина Карпош и ЈП „Комунална хигиена“ Скопје, која ќе се спроведе во периодот од 18 до 22 мај  2021 година (деновите од вторник до  сабота).

 

Мебелот, електронскиот и електричен отпад, граѓаните ќе можат да го одложат на четирите локации:

 

  • Влае 2, позади Порта Влае, кај автобуската постојка;
  • Тафталиџе 2, на улицата „Женевска“ (автобуска постојка на последна „24 – ка“);
  • Козле, во близина на ресторанот „Македонска куќа“ ;
  • Долно Нерези, на улица „Ванчо Мицков“ .

 

Ги повикуваме сите граѓани, кои планираат да го одложат кабастиот отпад, тоа да го сторат во посочениот временски период и исклучиво во овие наменски контејнери.

 

Оставањето на овој вид отпад, во близина на контејнерите за одложување на домашниот комунален отпад е казниво и придонесува за загадување на околината.

 

Во оваа прилика, информираме дека е активен и пунктот на ЈП „Комунална хигиена“ Скопје, во Карпош 3, долж бул. „Илинден“ (позади бензинската станица „Макпетрол“), каде што граѓаните можат да одложат кабаст отпад.

Извор: Општина Карпош 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
https://form.jotform.com/222403480783353spot_img

Последни објави

spot_img
spot_img

Читај повеќе