Битола: Започна дератизацијата

ОпштиниБитола: Започна дератизацијата

Најчитано

Согласно Законот за заштита на населението од заразни болести, а врз основа на одлуката на Советот на Општина Битола за спроведување на превентивна систематска дератизација на територијата на град Битола, како општа противепидемијска мерка, во периодот од 10.05.2021 год. па во наредните десет работни денови, екипи на Центарот за јавно здравје ќе спроведуваат активности на теренот, во смисол на пролетна фаза од превентивната систематска дератизација т.е.поставување на отровни мамци за уништување на глодари(глувци).

Со дератизацијата предвидено е да бидат опфатени 4000 шахти, како и јавната депонија Мегленци.

Извор: Општина Битола 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
https://form.jotform.com/222403480783353spot_img

Последни објави

spot_img
spot_img

Читај повеќе