Наместо редовно вакцинирање, главни се врските во вакцинирањето

Политички партииВМРО-ДПМНЕНаместо редовно вакцинирање, главни се врските во вакцинирањето
spot_img

Најчитано

spot_img
spot_img

Наместо редовно вакцинирање главни се врските во вакцинирањето, повторно има недостаток на вакцини.

Венко Филипче вели дека вакцинацијата тече според планот.

За Венко Филипче има и масовна вакцинација.

Но, реалноста е друга.

Вакцини нема, има ревакцинација.

Може да се најде и по некоја вакцина, ама само ако фатите врски.

Замислете, Филипче направи да се фаќаат врски за да се прими вакцина.

Филипче ги излажа граѓаните, не им објасни дека треба еднаш да се пријават за вакцина на електронскиот систем, бидејќи доколку се пријават повеќе пати или ако се пријавиле во мај прашање е дали ќе дојдат на ред во септември.

И наместо стивнувањето на корона вирусот да се искористи за подготовка или да се спречи или барем да има евентуално поблаг четврти бран на корона на есен, Филипче не прави ништо.

А, ова може да го постигне многу едноставно, да набави вакцини, граѓаните да стекнат имунитет до есен.

Ама набавка на вакцини нема, вакцинација нема, има ревакцинација.

Филипче заборави на провизиите, набави вакцини и заштити ги граѓаните.

Извор: ВМРО

spot_img
spot_img
spot_img

Последни објави

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Читај повеќе

spot_img
spot_img