spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
HomeОпштиниШтип: Најмодерна технологија за пречистување на водата за пиење

Штип: Најмодерна технологија за пречистување на водата за пиење

Штип добива најмодерна технологија за пречистување на водата за пиење.

Од работна средба во просториите на ЈП ХС „Злетовица“. На покана на претставниците од јавното претпријатие се одржа работна средба за да се договори во детали динамиката за поврзување на новата филтер станица во Штип, која се гради со средства добиени од владата на Република Северна Македонија.

Се работи за инвестиција од околу 5 милиони евра неповратни средства, со што Штип добива најмодерна технологија за пречистување на водата за пиење.

Со приклучувањето на Штип кон овој хидро систем, долгогодишно го решаваме прашањето за водоснабдување на градот и најблиските приградски населби со квалитетна вода за пиење.

Извор: Општина Штип

Прочитајте

Јегуновце: Работна посета низ повеќе населени места

0
Градоначалникот на општина Јегуновце беше на работна посета низ повеќе населени места во општина Јегуновце каде направив увид на започнати проекти: Во завршна фаза е...