ДЗС: Број на дипломирани студенти во 2020 година

UncategorizedДЗС: Број на дипломирани студенти во 2020 година
spot_img

Најчитано

spot_img
spot_img

Според податоците на Државниот завод за статистика добиени од пристигнатите извештаи, бројот на дипломираните студенти на додипломски студии на високите стручни школи и на факултетите во Република Северна Македонија, во 2020 година во споредба со 2019 година, е намален за 12.3 %.

Од вкупниот број дипломирани студенти, 81.9 % се редовни, а 18.1 % се вонредни студенти.

Процентот на дипломирани студентки изнесува 59.5 %.

Од вкупниот број студенти, 37 % дипломирале во рокот, додека 63 % дипломирале по рокот.

Извор: Државен завод за статистика 

 

spot_img
spot_img
spot_img

Последни објави

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Читај повеќе

spot_img
spot_img