Дали Градот Скопје е толку богат за да донира 38 милиони денари на здруженија на граѓани?!

Политички партииВМРО-ДПМНЕДали Градот Скопје е толку богат за да донира 38 милиони денари...
spot_img

Најчитано

spot_img
spot_img

Координаторката на советничката група на ВМРО-ДПМНЕ и Коалицијата, Ирена на денешната седница на Советот на Град Скопје зборуваше за одлуката со која градот сака да им додели 38 милиони денари на здруженија на граѓани за зелен кров.

 

„Дали стопанствениците на дуќани во трговскиот центар Мавровка ќе учествуваат со свои средства во реализација на овој проект или Градот Скопје е толку богат што ќе донира?!”, праша Мишева.

 

Координаторката Мишева се осврна на приоритетите на Градот Скопје кои не се реализирани и укажа дека со оваа предлог одлука се креира пракса дека сите трговски центри преку здруженија на граѓани може да аплицираат и да добијат средства за оваа намена.

Извор: ВМРО ДПМНЕ

spot_img
spot_img
spot_img

Последни објави

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Читај повеќе

spot_img
spot_img