ВМРО-ДПМНЕ останува синоним за нечесен, лицемерен однос кон земјоделците

Политички партииВМРО-ДПМНЕ останува синоним за нечесен, лицемерен однос кон земјоделците
spot_img

Најчитано

spot_img
spot_img

ВМРО-ДПМНЕ нема право да зборува за земјодлеството, 12 години како власт оваа партијаги уценуваше и ги делеше земјоделците, а субвенциите ги исплаќаше селектвино и ненавремено, а како опозиција се противеше на воведувањето зелена нафта, се противеше на повисоки субвенции за земјоделците.

 

За разлика од нечесниот однос на ВМРО-ДПМНЕ кон аграрот, СДСМ во континуитет покажува вистинска грижа за сите земјоделски гранки, за сите земјоделци, од сите региони, подеднакво.

 

Канџите на политиката се трнати од земјоделството, нема повеќе наши и ваши земјоделци, заврши деценијата во која селективно се делеа субвенции, грантови и државна помош.

 

Изминатите четири години кај земјоделеците преку субвенции и директна помош завршија речиси 430 милиони евра, а само од почетокот на годинава, по различни основи се исплатени речиси 3,5 милијарди денари субвенции.

 

Станавме регионални лидери во искористеност на ИПАРД фондовите. Искористеноста на ИПАРД 2 фондовите е 81% наспроти искористеноста на ИПАРД 1 од владата на ВМРО ДПМНЕ од само 18 проценти.

 

Обезбедени се грантови за млади земјоделци во визина од 20.000 евра, се поддржуваат жените од руралните средини, земјоделците се поддржуваат при обвнобување на меганизацијата, воведена е зелена нафта, се градат откупни центри, системи за наводнување.

 

Поддршката е реална и неселективна и е достапна до секој земјоделец, ВМРО-ДПМНЕ останува синоним за нечесен, лицемерен и потценувачки однос кон земјоделците и може само да учи што значи вистинска грижа за земјоделството.

Извор: СДСМ

spot_img
spot_img
spot_img

Последни објави

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Читај повеќе

spot_img
spot_img