МИОА: Поддршка во создавање на Сектори со Функција на примена на јазиците во Државните институции

МинистерстваМИОА: Поддршка во создавање на Сектори со Функција на примена на јазиците...
spot_img

Најчитано

spot_img
spot_img

Министерот за информатичко општество и администрација, Јетон Шаќири, беше поканет на церемонијата на доделување на сертификати, за присуство на обука за превод и лектoрирање од македонски на албански и од албански на македонски јазик, организирана од Агенцијата за примена на јазиците.

Како резултат на исполнувањето на обврската што произлегува од Законот за примена на јазиците, сите институции во земјата треба да креират нови организациони облици и работни места.

Министерството за информатичко општество веќе го создаде своето одделение со цел примена на јазикот, и е посветено и подготвено да ја помогне и поддржи секоја институција во земјата да ги создаде овие сектори.

“Во исто време, ја користам оваа прилика да им честитам на сите вработени кои присуствуваа на оваа важна обука, која е многу неопходна за нивниот професионален развој”, рече Шаќири.

Извор: Министерство за информатичко општество и администрација

spot_img
spot_img
spot_img

Последни објави

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Читај повеќе

spot_img
spot_img