Средба со претседателот на CESP

СиндикатиССМСредба со претседателот на CESP
spot_img

Најчитано

spot_img
spot_img

Денес во Сојузот на синдикатите на Македонија се одржа работен состанок помеѓу претседателот на ССМ, Дарко Димовски и престедателот на Европскиот совет на полициски синдикати (CESP), Рикардо Валадас, а на состанокот присуствуваше и Генералниот секретар на CESP, Јесус Лира Калво.

 

На состанокот се разговараше за состојбата на полициските службеници во Македонија и Европа, за предизвиците пред кои се исправени полициските службеници особено поради паднемијата предизвикана од Ковид – 19, правата на полициските службеници, соработката помеѓу синдикатите и др.

CESP е организација на Советот на Европа каде членуваат полициски синдикати од 15 земји и каде Македонскиот полициски синдикат е полноправна членка.

 

 

 

 

Извор: Сојуз на синдикати на Македонија 

spot_img
spot_img
spot_img

Последни објави

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Читај повеќе

spot_img
spot_img