АХВ: Соопштение

spot_img

Најчитано

spot_img
spot_img

Агенцијата за храна и ветеринарство (АХВ) ги информира потрошувачите дека операторот со храна АЛМА М Дооел, од пазарот врши отповикување на сладоледи БАУНТИ ЕКСТРА стапче 1х24 (51.6 гр), поради утврдено присуство на етилен оксид.

 

 

 

Операторот со храна ,,АЛМА М Дооел,, врши отповикување на следниот производ:

Назив на производот: сладоледи БАУНТИ ЕКСТРА стапче 1х24 (51.6 гр)

Сериски број/лот- 109F2DOE02, 113A1DOE01, 113A2DOE01 и 113A3DOE01

Рок на употреба: 28.02.2023 година

Причина за отповикување:-небезбеден производ поради присуство на Етилен оксид кој е потенцијален ризик по здравјето на луѓето.

 

Производител: MARS WIRGLEY

Увозник во РСМ: АЛМА М Дооел

Дистрибутер во РСМ: АЛМА М Дооел

 

Оператор со храна АЛМА М Дооел

 

 

 

Извор: Агенција за храна и ветеринарство 

spot_img
spot_img
spot_img

Последни објави

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Читај повеќе

spot_img
spot_img