АХВ: Соопштение

spot_img

Најчитано

spot_img
spot_img

Агенцијата за храна и ветеринарство (АХВ) ги информира потрошувачите дека операторот со храна ТДПТГМ РУДИНЕ ММ ДОО Скопје, од пазарот врши отповикување на АЛПРО БИО КОКОСОВ НАПИТОК од 1L, поради утврдено присуство на етилен оксид.

 

 

 

 

 

Операторот со храна ,,ТДПТГМ РУДИНЕ ММ ДОО Скопје, врши отповикување на следниот производ:

Назив на производот: Alpro coconut Bio 1L.

Сериски број/лот – 03.01.2022

Датум на производство и рок на употреба – 03.01.2022

Причина за отповикување:- небезбеден производ поради  наод на присуство на етилен оксид кој е потенцијален ризик по здравјето на луѓето.

 

Производител: Данон Сердика АД Бугарија

Увозник во РСМ: ТДПТГМ РУДИНЕ ММ ДОО Скопје

Дистрибутер во РСМ: ТДПТГМ РУДИНЕ ММ ДОО Скопје

Оператор со храна ТДПТГМ РУДИНЕ ММ ДОО Скопје

 

Извор: Агенција за храна и ветеринарство 

spot_img
spot_img
spot_img

Последни објави

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Читај повеќе

spot_img
spot_img