Берово: Се проширува канализационата мрежа во с. Русиново

ОпштиниБерово: Се проширува канализационата мрежа во с. Русиново

Најчитано

Се проширува канализационата мрежа во с. Русиново, со изградба на КРАК 3, со што на жителите од овој дел, долгорочно им се решаваат проблемите со канализационата мрежа.

Со овој проект се опфатени неколку индивидуални стамбени објекти и земјоделски имоти, при што ќе се подобрат условите за живот на жителите од с. Русиново за собирањето и одведување на отпадните водии ќе се решат одредени проблеми кои се јавуваат со канализационата мрежа.
Исто така ќе се заштитат водите на река Брегалница, ќе се обезбеди почиста животна средина и ќе се подобри социјалната кохезија.
Средствата во вкупен износ од 1.239.000,00 денари за реализација на овој проект , се обезбедени 1.000.000,00 од Буџетот на Министерството за животна средина и просторно планирање, преку Програмата за инвестирање за животна средина за 2021 година, а останатите од Буџетот на Општина Берово за 2021 година..
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
https://form.jotform.com/222403480783353spot_img

Последни објави

spot_img
spot_img

Читај повеќе