Премиерот Заев прими плакета од борците на НОВ на Србија

ВладаПремиерот Заев прими плакета од борците на НОВ на Србија
spot_img

Најчитано

spot_img
spot_img

На претседателот на Владата на Република Северна Македонија Зоран Заев, во рамките на програмските активности за одбележување на празникот 11 Октомври – Ден на народното востание и по повод 80 годишнината од овој настан, му беше врачена плакета за неговиот значаен придонес во афирмацијата и негувањето на вредностите и традициите на антифашистичката борба, којашто му ја врачи претседателот на Сојузот на здруженијата на борците од народно-ослободителната војна (СУБНОР) на Република Србија, Видосав Ковачевиќ.

 

На средбата која по тој повод ги собра ветераните од поранешните југословенски републики беа споделени сеќавања од некогашните заеднички заложби од народно-ослободителната војна и се разговараше за важноста на поддршката на ветераните од Втората светска војна за постојано да се промовираат придобивките од борбата против фашизмот кои секогаш треба да потсетуваат на најголемото зло за човештвото во 20-тиот век.

 

 

 

 

Извор: Влада

spot_img
spot_img
spot_img

Последни објави

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Читај повеќе