Што се чека со прогласување на Недела за ден на Неделен одмор

СиндикатиШто се чека со прогласување на Недела за ден на Неделен одмор

Најчитано

Ако работникот работи во недела и му се прави штета поради политички игри и интриги, ШТО СЕ ЧЕКА СО ПРОГЛАСУВАЊЕ НА НЕДЕЛА ЗА ДЕН НА НЕДЕЛЕН ОДМОР

 

Денеска ( недела ) требаше да одмараат 92 проценти од вработените, а 8 проценти од работниците кои заради спецификите на работните места требаше да работат ќе беа платени со најмалку 50% до 100% додаток за работа во ден на неделен одмор.

 

Изборите завршија, пратениците да најдат време и разбирање за работниците и да го изгласаат законското решение со кое се прогласува НЕДЕЛА ЗА ДЕН НА НЕДЕЛЕН ОДМОР.

Трпението на работниците кои денеска работат и за тоа не се платени дополнителнo зa најмалку плус од 50% до 100% на нивната дневница е при крај

 

Ако работникот работи во Hедела и му се прави штета поради политички игри и интриги решението за порамнување на сметките ќе биде излегување на сите работници на улица за да си го добиеме изработеното согласно законите и килективните договори.

 

 

 

 

Извор: Сојуз на синдикати на Македонија 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
https://form.jotform.com/222403480783353spot_img

Последни објави

spot_img
spot_img

Читај повеќе