Кратово: Известување за Оглас

ОпштиниКратово: Известување за Оглас

Најчитано

Почитувани,

Огласот со бр.2/2021 година од 28.07.2021 година, распишан од Градоначалникот на Општина Кратово за избор на Директор на ЈОУ Дом на култура ,,Лазар Софијанов“ Кратово, продолжува да тече во траење од 5 дена од 10.11.2021 до 14.11.2021 година.

Мирувањето на Огласот од 07.08.2021 година е завршено со Локалните избори и конституирањето на Советот на општина Кратово на 09.11.2021 година, согласно член 8-а став (3) од Изборниот законик („Службен весник на Република Македонија“ бр. 40/06, 136/08, 148/08, 155/08, 163/08, 44/11, 51/11, 142/12, 31/13, 34/13, 14/14, 30/14, 196/15, 35/16, 97/16, 99/16, 136/16, 142/16, 67/17, 125/17, 35/18, 99/18, 140/18, 208/18, 27/19 и „Службен весник на Република Северна Македонија“ бр. 98/19, 42/20 и 74/21).

Управниот одбор согласно статутот на установата да ги почитува законските одредби  и рокови и да достави известување од постапката до Градоначалникот.

 

 

 

Извор: Општина Кратово

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
https://form.jotform.com/222403480783353spot_img

Последни објави

spot_img
spot_img

Читај повеќе