Виница: Прва конститутивна седница на Советот на општината

ОпштиниВиница: Прва конститутивна седница на Советот на општината

Најчитано

Прва конститутивна седница на Советот на Општина Виница

Првата конститутивна седница на Советот на Општина Виница се оддржа на 02.11.2021 год. Во 11 часот во Општинската сала за состаноци.

На оваа седница се разгледаа 10 точки на дневен ред, односно:

  1. Избор на комисија за верификација на мандатот на членовите на Совет на Општина Виница;

Претседател: Саше Апостолов

Член: Александар Ѓоргиев

Член: Гоце Милевски

 

  1. Избор на Кандидациона комисија за предлог на кандидати за Пртседател на Совет на Општина Виница;

Претседател: Саше Апостолов

Член: Верица Стојмировска

Член: Зоран Ристовски

 

  1. Избор на Претседател на Совет на Општина Виница;

Ацо: Ѓоргиевски

 

  1. Избор на Комисија за мандатни прашања, избори и именувања;

Претседател: Александар Јованов

Член: Тања Лазарова Арсова

Член: Сашко Дончев

Член: Гоце Милевски

Член: Зоран Ристовски

 

  1. Избор на Комисија за финансирање, буџет и локален економски развој;

Претседател: Александар Јованов

Член: Верица Стојмировска

Член: Марија Миланова

Член: Зоран Ристовски

 

  1. Избор на Комисија за урбанизам, комунални дејности, заштита на животна средина и природата;

Претседател: Ацо Ѓоргиевски

Член: Тања Лазарова Арсова

Член: Саше Апостолов

Член: Венцо Вуинов

Член: Ацо Митев

  1. Избор на Комисија за општествени дејности;

Претседател: Сашко Дончев

Член: Тања Лазарова Арсова

Член: Верица Стојмировска

Член: Марија Манасиева

Член: Весна Спасова

 

  1. избор на Комисија за статут и прописи и предлог за овластување на советници на Советот на Општина Виница за склучување на брак;

Претседател: Александар Јованов

Член: Марија Миланова

Член: Сашко Дончев

Член: Марија Манасиева

Член: Дино Иванов

 

 

 

 

 

Извор: Општина Виница 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
https://form.jotform.com/222403480783353spot_img

Последни објави

spot_img
spot_img

Читај повеќе