МИОА: Дигитализацијата на услугите на јавните институции продолжува да биде приоритет за нас

@дминистрацијаМИОА: Дигитализацијата на услугите на јавните институции продолжува да биде приоритет за...

Најчитано

Вчера министерот за информатичко општество и администрација, Јетон Шаќири, оствари работна средба со директорката на Царинската управа, Славица Кутиров и замeник директорот на оваа управа, Муарем Асани.

На средбата се дискутираше за дигитализација на услугите што ги нуди оваа институција и нивно интегрирање во порталот за електронски услуги.

„Од нашата уште подлабока меѓуинституционална комуникација и соработка во иднина,  најголеми корисници ќе бидат граѓаните на државата„ – рече министерот Шаќири.

 

 

 

 

Извор: Министерство за информатичко општество и администрација

spot_img
spot_img
spot_img

Последни објави

spot_img
spot_img
spot_img

Читај повеќе