spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
HomeСамостојни органиСамостојни државни органиАЈП: Директорот на националниот историски музеј на Албанија, Доријан Кочи, ја посети...

АЈП: Директорот на националниот историски музеј на Албанија, Доријан Кочи, ја посети АПЈ

Завчера, Агенцијата за примена на јазикот на РСМ, ја посети директорот на националниот историски музеј на Албанија, Доријан Кочи, којшто беше пречекан од страна на неговиот колега, директорот Илбер Села.
Во оваа прилика, директорот на АПЈ, Илбер Села го запозна со работата што ја извршува оваа институција од аспект на примената на албанскиот јазик на службено ниво.
Исто така, двајцата соработници разменија многу идеи, разговарајќи и за можноста за соработка помеѓу овие две институции.

Прочитајте

Карпош: Координативна средба за подигање на хигиената

0
Градоначалникот на Општина Карпош, Стевчо Јакимовски, вчера одржа координативен состанок со претставниците од Одделението за месна самоуправа и вработените коишто се задолжени за одржување...