Василево: Исчистен отворениот канал во Градашорци

ОпштиниВасилево: Исчистен отворениот канал во Градашорци

Најчитано

Се чистеше отворениот канал во населеното место Градашорци, од каде со механизација се отстранети околу 60 мнаносен материјал, главно тиња, кал и вегетација. Според информацијата од претставникот на ЈПКД  „Турија“, Василево  исчистен е целиот канал, во должина од околу 250 метри со што се нормализира неговата функационалност односно целосно е подготвен за прифаќање на атмосферските  води кои природно, во периодот кој следува, ќе бидат во пораст.

Увид во активноста направи градоначалникот на општина Василево Славе Андонов со чија координаација се одвиваат секојдневните активности на комуналното претпријатие.

 

 

 

 

Извор: Општина Василево 

spot_img
spot_img
spot_img

Последни објави

spot_img
spot_img
spot_img

Читај повеќе