Охрид: Мисијата и визијата на Црвениот крст пред општинска администрација

ОпштиниОхрид: Мисијата и визијата на Црвениот крст пред општинска администрација

Најчитано

Дел од вработените во општинската администрација присуствуваа на Сесија за дисеминација што ја организира  Црвениот Крст – Охрид со поддршка на Меѓународниот Комитет на  организацијата .

Учесниците на настанот  се запознаа со  историјата на Меѓународното движење на Црвениот крст, основните принципи на работа,  мандатот и активностите на компонентите на Движењето и  активностите  на Црвен крст – Охрид.

Целта на настанот е јакнење на програмата за дисеминација и мобилизирање на заедницата за проширување на капацитетите на волонтерската мрежа на ЦК.

Денешната сесија е дел од кампањата  ЦК и Меѓународниот комитет на ЦК   за промовирање на улогата на Националното друштво на ЦК во поддршка  на државниот институционален систем.

 

 

 

 

 

Извор: Општина Охрид 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
https://form.jotform.com/222403480783353spot_img

Последни објави

spot_img
spot_img

Читај повеќе