Ѓорче Петров: Ребаланс на Буџетот за 2021 година

ОпштиниЃорче Петров: Ребаланс на Буџетот за 2021 година

Најчитано

Советот на општина Ѓорче Петров даде „зелено светло“ за ребаланс на Буџетот за 2021 година со што се кратат непродуктивни трошоци.

Преку ребалансот на Буџетот, општината обезбеди 7 милиони денари за доградба на градинката во Волково.

Советниците изгласаа кратење на трошоците за патување и сместување на Советот, ставката за патувања на градоначалникот, парите кои досега беа предвидени за одржување на службено возило, средствата за копирање и печатење и средствата предвидени за цвеќиња и сместување на гости.

Исто така, скратени се и средства кои беа предвидени за плати и надоместоци за вработувања, обезбедување и средства планирани за фотографирање.

 

 

 

Извор: Општина Ѓорче Петров 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Последни објави

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Читај повеќе