spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
HomeОпштиниКуманово: Меморандум за соработка со Здружение за хумано домување “Хабитат Македонија”- Скопје

Куманово: Меморандум за соработка со Здружение за хумано домување “Хабитат Македонија”- Скопје

Градоначалникот на Општина Куманово Максим Димитриевски
потпиша Меморандум за соработка со Здружението за хумано домување
“Хабитат Македонија”- Скопје.

Целта на потпишувањето е заедничкиот
интерес на двете страни за подобрување на условите за домување на семејствата, кои живеат во станбени објекти, преку нивно приклучување
кон системот за дистрибуција на природен гас, како и развивање
системски мерки за учество на Локалната самоуправа во поддршка на
домувањето, преку модели за управување и инвестициско одржување на колективни станбени згради.

 

 

 

Извор: Општина Куманово

Прочитајте

Бутел: По 40 години реконструкцијата на улицата “Натанаил Кучевишки”

0
Нема запирање кога се работи за доброто на граѓаните и за нивните потреби. Денес, започна реконструкцијата на улицата “Натанаил Кучевишки” со површина од 3000...