spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
HomeПолитички партииВМРО-ДПМНЕ33 градинки и 68 училишта, отпочнати со реализација за само 100 дена...

33 градинки и 68 училишта, отпочнати со реализација за само 100 дена од мандатот на градоначалниците од ВМРО-ДПМНЕ

33 градинки и 68 училишта, отпочнати со реализација за само 100 дена од мандатот на градоначалниците од ВМРО-ДПМНЕ.

Сите градинки во општина Аеродром добија фотоволтаични кровни конструкции, а со истиот систем се опремени и дел од основните училишта.

1090 е вкупниот број на проекти, кои ги отпочнаа, а дел од нив и целосно реализираа градоначалниците од ВМРО-ДПМНЕ.

Нема општина каде не се чувствува разликата. За 100 дена градоначалниците на ВМРО-ДПМНЕ имаат направено многу повеќе од нивните претходници од СДСМ за 3 години.

Во дваесетината општини каде градоначалниците се од СДСМ или ДУИ, нема отчет за сработеното, затоа што немаат проекти со кои што може да се пофалат.

Паниката во СДСМ  е голема, затоа што градоначалниците од ВМРО-ДПМНЕ покажаа како се работи.

 

 

 

 

Извор: ВМРО ДПМНЕ 

Прочитајте