spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
HomeПолитички партииВМРО-ДПМНЕСе појави птичји грип во Македонија! Власта молчи наместо да ја информира...

Се појави птичји грип во Македонија! Власта молчи наместо да ја информира јавноста и да преземе итни мерки!

Се појави птичји грип во Македонија!

Власта молчи наместо да ја информира јавноста и да преземе итни мерки!

Иако една од првите работни посети на Љупчо Николовски се случи во Агенцијата за храна и ветеринарство, каде намерата беше да се покаже институционалниот капацитет на ресорот, сите нивни медиумски напори паднаа во вода.

Р. Македонија за многу кратко време се соочува со уште една опака заразна болест, Птичји грип кај живината. Болеста е лабораториски потврдена во с. Злокуќани, Општина Карпош, но надлежните во Агенцијата за храна и ветеринарство се однесуваат како да се на колективен годишен одмор. Јавноста не е информирана, НЦКБ (националниот центар за контрола на болеста) не може да се собере,  а уште помалку да донесе сет на мерки, живинарските производни капацитети не се запознаени, а со тоа и не се ставени во состојба на зголемена претпазливост.

Што треба да се случи во државата за да најповиканите понесат одговорност. Живинарството е под закана на големи загуби. Агонијата во сточарското производство продолжува. Р. Македонија час поскоро мора да се ослободи штетните политики со кои СДСМ 5 години по ред носат безидејност и ниска продуктивност во македонскиот аграр.

 

 

 

 

 

Извор: ВМРО ДПМНЕ

Прочитајте