spot_img

АПЈ: Професорката по албански јазик Албулена Дехари држеше предавање

Самостојни органиСамостојни државни органиАПЈ: Професорката по албански јазик Албулена Дехари држеше предавање

Најчитано

Агенцијата за примена на јазикот (АПЈ)  ја прими професорката Албулена Дехари, предавач на Филолошкиот факултет на Универзитетот во Тетово.

Таа имаше можност подетално да се запознае со досегашната активност на АПЈ како и плановите за во иднина.

Дехари во оваа прилика пред преведувачите и лекторите на Агенцијата одржа предавање на тема „Прилагодувањето на главните делови во речениците“.

На крајот, директорот Села му се заблагодари на професорката истакнувајќи дека АПЈ е отворена за различни соработки на соодветната област.

 

 

 

 

Извор: Агенција за примена на Јазикот што го зборуваат најмалку 20 % од граѓаните 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Последни објави

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Читај повеќе