spot_img

Карпош: Основците од ИПС на практичен час по Општество

ОпштиниКарпош: Основците од ИПС на практичен час по Општество

Најчитано

Како дел од практичната настава по предметот по Општество, третоодделенците од Меѓународното приватно училиште „ИПС – Македонија“ беа во посета кај градоначалникот на Општина Карпош, Стевчо Јакимовски. На средбата која што беше од образовен карактер, учениците поставуваа прашања кои се однесуваат на функционирањето на локалната самоуправа и како нејзините одлуки и активности влијаат на заедницата, а првиот човек на општината им даваше стручни одговори.

Инаку, третоодделенците од „ИПС“ работат на трансдисциплинарната тема „Како да се организираме“, при што ја обработуваат централната идеја „Како луѓето делуваат во заедницата во која што припаѓаат“.

 

 

Извор: Општина Карпош

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Последни објави

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Читај повеќе