Делчево: Обновена урбаната опрема на излетничкото место Скаменети сватови

ОпштиниДелчево: Обновена урбаната опрема на излетничкото место Скаменети сватови

Најчитано

Со нова урбана опрема се замени старата опожарена опрема на еден од најинтересните природни раритети во Делчево, познат како Скаменети сватови, Кукуље, кај с. Нов Истевник. Поставени се нови дрвени клупи, маси, канти за отпадоци со што овој импресивен природен раритет и едно од најпосетуваните излетнички места во Општина Делчево, повторно е подготвено да ги пречека своите гости, љубителите на природата.

Урбаната опрема која претходно беше поставена, настрада во големиот пожар кој го зафати регионот мината година во месец август, а инвестицијата во новата урбана опрема е на Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот.

Инаку, „Проектот за уредување и означување на туристички локалитет (природна реткост) Истевнички Кукуље“ го реализираше Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот во партнерство со Општина Делчево и ПСК Голак, при што се уреди и локалната планинарска патека од Истевник до Разловци, поставени се 3 информативни табли, 15 патокази и маркација со боја.

Овој проект претставува позитивен пример за соработка помеѓу локалната и централната власт и ќе придонесе да се збогати туристичката понуда на Општина Делчево и во регионот, во делот на активниот и авантуристичкиот туризам.

Извор: Општина Делчево

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
https://form.jotform.com/222403480783353spot_img

Последни објави

spot_img
spot_img

Читај повеќе