Крушево: Известување за сите даночни обврзници

ОпштиниКрушево: Известување за сите даночни обврзници

Најчитано

Почитувани,

Општина Крушево во неколку наврати испраќаше опомени и се трудеше без примена на законските мерки за присилна наплата да ги прибере предвидените средства од данокот на имот. Тоа вроди со плод, но не целосно.

Со цел да се обезбеди стопроцентна наплата на данокот на имот општина Крушево започнува со примена на законски предвидените мерки за наплата на побарувањата од физички и правни лица, односно присилна наплата.

Средствата од данок на имот се еден од само неколку извори на финансирање на општината и затоа е многу важно истите целосно да бидат наплатени за локалната самоуправа да може да инвестира во нови проекти, кои се во корист на граѓаните.

Апелираме на навремено подмирување на давачките на граѓаните и фирмите.

Со почит,
општина Крушево.

 

 

 

 

Извор: Општина Крушево

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
https://form.jotform.com/222403480783353spot_img

Последни објави

spot_img
spot_img

Читај повеќе