МОН: Конкурс за стипендирање странци во Мексико во 2022 година

МинистерстваМОН: Конкурс за стипендирање странци во Мексико во 2022 година

Најчитано

Амбасадата на  Мексико во Белград преку македонската Амбасада во Белград известува за можноста за учество на објавен конкурс од Владата на Мексико за стипендирање странци во академската 2022 година.

 

Конкурсот е објавен на следнава адреса: https://www.gob.mx/amexcid/acciones-y-programas/becas-para-extranjeros-29785

Напомена: Сите пријави на македонските државјани мора да бидат електронски, како што е назначено во конкурсот, преку системот за управување на академска соработка ( SIGCA) https://sigca.sre.gob.mx/login

Крајниот рок за пријавување е 24 јули 2022 година.

 

Резултатите ќе бидат објавени на 15 август 2022 година.

Електронски пријави кои не ги исполнуваат условите наведени во конкурсот нема да бидат вклучени во селективниот процес.

 

 

 

Извор: Министерство за образование и наука 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
https://form.jotform.com/222403480783353spot_img

Последни објави

spot_img
spot_img

Читај повеќе