Гостивар: Продолжуваат инвестиции во училиштата

ОпштиниГостивар: Продолжуваат инвестиции во училиштата

Најчитано

Со инвестиција на Фондацијата за развој и хуманизам, со други хуманитарни фактори и во соработка со општина Гостивар, се прават потребните инвестиции за реновирање на просториите во ОУ “Чајле”.

Инвестицијата опфаќа целосно реновирање на санитарните јазли каде се планирани тоалети за лица со посебни потреби, како и други работи за учениците да имаат подобри услови во училиштето.

Во меѓувреме продолжуваат активностите во рамките на Летната школа “Гостивар 2022” во која учествуваат повеќе од 700 ученици и 40 инструктори од различни професии.

Основните и средните училишта остануваат приоритет за општина Гостивар, додека во последните 5 години во училиштата во Гостивар се инвестирани приближно 1.8 милиони евра.

 

 

 

Извор: Општина Гостивар 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
https://form.jotform.com/222403480783353spot_img

Последни објави

spot_img
spot_img

Читај повеќе