Иницијатива за формирање на Комисија за утврдување на материјална штета настаната од пожарот кај Ѓавато

Политички партииЛевицаИницијатива за формирање на Комисија за утврдување на материјална штета настаната од...

Најчитано

На ден 26. 07. 2022 година од страна на членот на Совет на Левица, Тодоров, поднесена е Иницијатива за формирање на Комисија за утврдување на материјална штета настаната од пожарот кој го зафати с.Ѓавато и м.в Погана.

Оваа комисија треба да изврши увид за причинета материјална штета на приватните имоти на граѓаните во с. Ѓавато како и да изврши проценка во соработка со Јавното претпријатие за стопанисување со државни шуми ,,Македонски шуми ” , колкава штета е предизвикана на растителниот и животински свет.

Истата комисија да изготви предлог- одлука заедно со градоначалникот за целосно обештетување на граѓаните.

 

 

 

 

Извор: ЛЕВИЦА

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
https://form.jotform.com/222403480783353spot_img

Последни објави

spot_img
spot_img

Читај повеќе