ДЗС: Производство и продажба на шумски сортименти, сеча на дрва и услуги во шумарството, второ тримесечје од 2022 година

ОпштиниДЗС: Производство и продажба на шумски сортименти, сеча на дрва и услуги...

Најчитано

Според податоците на Државниот завод за статистика, вкупното производство на шумски производи во државнитешуми во второто тримесечје од 2022 година, во однос на второто тримесечје од 2021 година, е намалено за 4.4 %.
Зголемување на шумското производство е забележано кај рудничкото дрво од иглолисни и листопадни видови, друго
обло дрво од иглолисни видови, огревното дрво од иглолисни видови и друго грубо обработено дрво, цепeници, дрвени столбови и колци.
Намалување на шумското производство е забележано кај трупците од иглолисни видови и листопадни видови,  просторното дрво од иглолисни видови и огревното дрво од листопадни видови.
Во истиот период продажбата на шумски сортименти изнесува 131 587м3 и бележи зголемување за 1.4 %.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
https://form.jotform.com/222403480783353spot_img

Последни објави

spot_img
spot_img

Читај повеќе