Охрид: Победник на конкурсот за најдобар расказ “Живко Чинго“

ОпштиниОхрид: Победник на конкурсот за најдобар расказ “Живко Чинго“

Најчитано

Добитник на овогодишната награда за најдобар расказ “Живко Чинго“ е Анета Велкоска – ОДА, за расказот “Зошто роботите не умеат да љубат“. Анета Велкоска – ОДА е добитник на повеќе домашни и меѓународни награди и признанија за своето творештво, а годинава за првпат учествува на конкурсот што го распишува Општина Охрид во чест на македонскиот великан.

Свеченето доделување на наградата ќе биде на 13 август на манифестацијата “Вечер на Живко Чинго“, што ќе се одржи во неговото родно Велгошти.

 

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
https://form.jotform.com/222403480783353spot_img

Последни објави

spot_img
spot_img

Читај повеќе