Охрид: Подобар сообраќајен пристап до брзата помош

ОпштиниОхрид: Подобар сообраќајен пристап до брзата помош

Најчитано

По налог на Одделението за сообраќај и улици при Општина Охрид, екипи на ЈП „Градски пазар“ поставија монтажни столпчиња на паркингот пред Брзата помош во Охрид

Оформена е нова коловозна лента и обезбедено е ограничување на паркинг просторот, кои ќе бидат наменети само за специјалните возила на оваа здравствена служба. Со ова се обезбедува решавање на долгогодишниот проблем, кој Брзата помош го имаше поради попречен пристап до просториите од несоодветно паркирани возила.

Останатиот дел од паркингот кој не е ограничен со столпчиња и понатаму ќе биде достапен за користење од страна на граѓаните.

Се упатува апел до возачите да го почитуваат поставеното ограничување, со што ќе се обезбеди брзо и навремено интервенирање на службите на Брзата помош.

 

 

 

Извор: Општина Охрид 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
https://form.jotform.com/222403480783353spot_img

Последни објави

spot_img
spot_img

Читај повеќе