Делчево: Поддршка на Националната платформа за женско претприемништво

ОпштиниДелчево: Поддршка на Националната платформа за женско претприемништво

Најчитано

Градоначалникот на Општина Делчево, Горан Трајковски, ја потпиша Декларацијата за поддршка на женско претприемништво со што и Општина Делчево се вклучува во семејството општини кои даваат поддршка на Националната платформата за женско претприемништво.

На состанокот на кој присуствуваа секретарот на Општина Делчево, Билјана Прачковска, заменик- координаторот за еднакви можности, Даниела Такева, координаторот на НПЖП за Источен регион, Ирена Мирчовска, се разговараше за состојбата со женското претприемништво во Општина Делчево, беа донесени заклучоци со кои се дефинираат идните активности во Делчево за поддршката на женското претприемништво.

Беше заклучено да се формира Совет за женско претприемништво на микрорегионално ниво (заедно со општините Берово, Пехчево и Македонска Каменица и Делчево) кој ќе работи на изработка на Стратегија за женско претприемништво, акциски план со конкретни мерки за промоција и поддршка на женско претприемништво. Целта е мотивација на жените активно да се вклучат во општеството како претприемачи, но и да имаат точна и навремена информација за сите можности и поволности кои им се нудат.

Извор: Општина Делчево

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
https://form.jotform.com/222403480783353spot_img

Последни објави

spot_img
spot_img

Читај повеќе