Илинден: ООУ ,,Браќа Миладиновци” во Миладиновци подготвено за стартот на новата учебна година

ОпштиниИлинден: ООУ ,,Браќа Миладиновци” во Миладиновци подготвено за стартот на новата учебна...

Најчитано

За успешен почеток на новата учебна година во ООУ ,,Браќа Миладиновци” во Миладиновци интензивно се работи на подготовка на училиштето, во делот на инфраструктурата, како и осовременување и унапредување на квалитетот на воспитно-образовниот процес. За таа цел градоначалникот на општина Илинден, Александар Георгиевски го посети ова училиште и со директорката Марија Зоксимовска истакнаа дека училиштето целосно е подготвено за стартот на новата учебна година.

Во текот на изминатиот период во насока на подобрување на условите и поголема безбедност, во централното училиште во Миладиновци изградена е метална ограда во должина од 120 метри и висина од 1,5 метри. Во централното училиште извршено е комплетно бојадисување на училниците, канцелариите и ходникот, а во подрачните училишта монтирани се 6 нови врати. Со цел зачувување на здравјето на учениците, вработените и околината, во подрачното училиште во Текија извршена е реконструкција на кровот, стариот кров е заменет со нов енергетско-ефикасен покрив на училиштето. Во подрачното училиште во Мршевци стариот и дотраен котел на пелети за парно греење, заменет е со нов котел со поголема моќност, при што се решава долгогодишниот проблем за затоплување на училиштето во земските месеци од годината.

Со цел подобра реализација на наставно-образовните програми во централното училиште се поставени 7 инерактивни табли и 1 смарт телевизот, додека во подрачните по едена интерактивна табла и еден смарт телевизор. Набавени и поставени се 40 статични компјутери во централното училиште за реализација на наставата по информатика.

Интензивни подготовки за стартот на новата 2022/2023 учебна година се одвиваат и во останатите условни училишта во општина Илинден.

 

 

 

 

Извор: Општина Илинден 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
https://form.jotform.com/222403480783353spot_img

Последни објави

spot_img
spot_img

Читај повеќе