МИОА: Работен состанок Алити-Ивановска

МинистерстваМИОА: Работен состанок Алити-Ивановска

Најчитано

Министерот за информатичко општество и администрација (МИОА), Адмирим Алити вчера се сретна со г. Билјана Ивановска – претседател на Државната комисија за спречување на корупцијата како и други членови на оваа комисија.
Соговорниците разговараа за идните планови и можности за соработка.
Алити ја информираше за заложбите за професионална јавна администрација која нуди квалитетни услуги за граѓаните.
Важноста на центарот за обука, академијата за е-учење и дигитализацијата во развојот на таква ефикасна и ефективна администрација заснована на интегритет, транспарентност и професионалност беше во фокусот дискусиите.
Алити нагласи дека МИОА е целосно подготвено и поддржува секаква соработка во оваа насока.
Странките се договорија дека ваквите продуктивни средби да ги продолжат и во иднина.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
https://form.jotform.com/222403480783353spot_img

Последни објави

spot_img
spot_img

Читај повеќе