МИОА: Работен состанок Алити-Секлио

МинистерстваМИОА: Работен состанок Алити-Секлио

Најчитано

Министерот за информатичко општество и администрација (МИОА), Адмирим Алити вчера се сретна со Давид Секлио – академик и меѓународен експерт за јавна администрација.
На оваа мошне конструктивна средба Алити и Секлио разговараа за идните планови како и за можностите за соработка на полето на дигитализацијата што ќе овозможи развој на професионална администрација со европски вредности и стандарди.
Исто така, соговорниците разговара и за важноста на реорганизацијата како и за меѓународното искуство и пракса во ефективно спроведување на политиките на земјата.
Странките се договорија да имаат редовни средби и да ги конкретизираат следните чекори.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
https://form.jotform.com/222403480783353spot_img

Последни објави

spot_img
spot_img

Читај повеќе