Охрид: Градежни активности во Кошишта, Месокастро и Даљан

ОпштиниОхрид: Градежни активности во Кошишта, Месокастро и Даљан

Најчитано

Со средства од буџетот на Општина Охрид се врши изградба да потпорни ѕидови во Кошишта и Месокастро. Зафатот има за цел статичка стабилизација на земјиштето, како и подобрена безбедност на околните индивидуални станбени објекти. Изведувач на активностите е фирмата „Бокоп“.

Исто така, со средства од опшинскиот буџет изградена е нова пешачка патека покрај стариот пат за Струга, на делот што води кон Извидничкиот центар во населба Даљан. Претходно во комуникација со жителите од оваа населба, местото беше детектирано како критична точка за движење на пешаци. Поплочени се околу 1000 метри квадратни, односно 510 метри должина и 2 метри ширина.

 

 

Извор: Општина Охрид 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
https://form.jotform.com/222403480783353spot_img

Последни објави

spot_img
spot_img

Читај повеќе