Карпош: Во континуитет се подржуваат талентираните

ОпштиниКарпош: Во континуитет се подржуваат талентираните

Најчитано

За да ги мотивира основците од десетте училишта на своја територија, општина Карпош распиша јавен оглас за доделување на стипендии за талентирани ученици –спортисти, кои учат во осмо и деветто одделение. Висината на стипендијата ќе изнесува 2.500 и 3.000 денари месечно, за четири месеци во текот на учебната година. Заинтересираните кандидати, кои аплицираат за огласот за талентирани ученици, потребно е да ги достават следните документи:

  • Да се жители на oпштината Кaрпош,
  • Да се редовни ученици во VIII и IХ одделение во општинските основни училишта од подрачјето на Општина Карпош
  • Да оствариле континуиран одличен успех во текот на школувањето од VI до VIII, односно IX одделение од најмалку 4.5
  • Да имаат освоено I, II или III место на натпревари.

Рокот за поднесување на документите е заклучно со 15.09.2022  година. Документите на кандидатите кои не се комплетни и не се навремено доставени нема да бидат разгледувани.

Линк до огласот за талентирани ученици

Заинтересираните кандидати, кои аплицираат за огласот за талентирани спортисти, потребно е да ги достават следните документи:

  • Да се жители на oпштината Кaрпош (адреса на живеење),
  • Потврда од училиштето дека спортистот е редовен ученик во VIII или IХ одделение во општинските основни училишта од подрачјето на општина Карпош.

Рокот за поднесување на документите е заклучно со 15.09.2022 година.

Документите на кандидатите кои не се комплетни и ненавремено доставени нема да бидат разгледувани.

Линк до огласот за талентирани спортисти

 

Напомена: Еден кандидат може да оствари право само на една стипендија. Кандидатите кои аплицирале – конкурирале за повеќе различни стипендии по објавени огласи (спорт или образование) од Општина Карпош и ги исполнуваат условите за добивање на повеќе од една стипендија, ќе добијат известување од службите во општината и врз основа на сопствен избор ќе се определат за една од стипендиите.

 

 

 

Извор: Општина Карпош 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
https://form.jotform.com/222403480783353spot_img

Последни објави

spot_img
spot_img

Читај повеќе