Илинден: Пред почетокот на учебната година се подобрува сообраќајната сигнализација

ОпштиниИлинден: Пред почетокот на учебната година се подобрува сообраќајната сигнализација

Најчитано

Пред почетокот на новата учебна година деновиве на повеќе локации, особено пред училиштата во општина Илинден се врши поставување на хоризонтална и вертикална сообраќајна сигнализација, со цел подобрување на безбедноста на учениците и учесниците во сообраќајот. Во тие рамки се реализира проектот за подобрување на сообраќајната сигнализација на постојните улици во општина Илинден.

Досега хоризонталната сигнализација обновена е пред ООУ ,,Ристо Крле” во Кадино, ООУ ,,Гоце Делчев” во Илинден, пред новото училиште во Илинден, на раскрсницата која ги спојува улиците ,,2”, ,,8” и ,,9”, кај црквата во Марино. Во текот на утрешниот ден ќе биде обележана хоризонталната сигнализација кај ООУ ,,Браќа Миладиновци” во Миладиновци, а на улиците ,,7” и ,,2” односно кај новото училиште во Илинден, ќе биде поставена и вертикална сигнализација.

Реализацијата на проектите од областа на патната инфраструктура во насока на поголема безбедност на учесниците во сообраќајот, посебно на пешаците и на велосипедистите, како и подобрувањето на секојдневната комуникација на жителите, се приоритет во работењето на општина Илинден. Локалната самоуправа и во наредниот период ќе продолжи со обнова на постојната и поставување на посовремена сообраќајна сигнализација за поголема безбедност на учесниците во сообраќајот.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
https://form.jotform.com/222403480783353spot_img

Последни објави

spot_img
spot_img

Читај повеќе