МЖСПП: Честитки на Пивара за 100 години успешно работење и за активностите и инвестирањето во заштитата на животната средина

МинистерстваМЖСПП: Честитки на Пивара за 100 години успешно работење и за активностите...

Најчитано

По повод одбележувањето на 100 годишнината од постењето на Пивара Скопје, министерот за животна средина и просторно планирање Насер Нуредини присуствуваше на сесијата што менаџментот на Пивара ја посвети на достигнувањата на оваа компанија во заштитата на животната средина и успешното партнерство со институциите, колективните постапувачи со отпад и други пријатели на животната средина.
Во присуство на високи претставници на управувачката структура, меѓу кои и главниот извршен директор на Групацијата Coca-Cola HBC AG Зоран Богдановиќ и извршниот директор за Европа во HEINEKEN Димитар Алексиев, министерот Нуредини упати честитки за јубилејот и им посака уште долги години успешна работа како компанија што посветува посебно внимание и инвестира во заштита на животната средина, особено во справувањето со отпадот од пакување.
1
„Чекорењето по тој пат на успешно постигнување на заедничките еколошки цели бара градење на силни партнерства“, порача Нуредини, нагласувајќи дека само со интерактивна соработка и размена искуства, идеи и иницијативи може да се постигнат видни резултати во справувањето со отпадот.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
https://form.jotform.com/222403480783353spot_img

Последни објави

spot_img
spot_img

Читај повеќе