Душек 100% направен за вас!

МаркетингДушек 100% направен за вас!

Најчитано

Како поединци, сите мора да ги задоволиме основните биолошки потреби за воздух, храна, вода и сон за да функционираме, живееме и да се развиваме. Освен тоа, сите знаеме за последиците од дишењето загаден воздух, пиењето загадена вода, јадењето нездрава храна, а недостатокот на сон може да предизвика сериозни несакани ефекти кои влијаат на човековото здравје.

 

Недостатокот од сон може да има широк опсег на ефекти врз кардиоваскуларниот, ендокриниот, имунолошкиот и нервниот систем. Една од најчестите причини за недостаток на сон е спиењето на лоша површина за спиење. Експертите се согласуваат дека добар сон е еден од најдобрите начини за одржување и подобрување на нашето здравје. Душекот е огромен фактор да спиеме добро, но сепак многу луѓе ја занемаруваат неговата важност и продолжуваат да користат душек кој не обезбедува доволно поддршка и удобност.

 

Квалитетниот душек нуди многу повеќе од подобрување на вашето здравје, тој го трансформира вашиот живот. Ноќта со квалитетен сон несомнено може да направи чуда за вас! Ја подобрува вашата меморија, перформанси и продуктивност и на тој начин го подига квалитетот на вашиот живот.

 

Поддршка

Душекот треба да биде изработен од материјали што ќе го поддржат ‘рбетот и неговите природни кривини и ќе го задржат’ рбетот во иста положба на телото. Поддршката и цврстината на душекот често се поистоветуваат. Поддршката се однесува на тоа колку добро душекот промовира усогласување на ‘рбетот. Цврстината се однесува на удобноста на душекот и колку е тврд или мек.

Цврстина

Често се вели дека е многу субјективна бидејќи она што е удобно за една личност може да биде непријатно за некој друг. Поради оваа причина, вообичаено се препорачува да се тестираат душеци со повеќе различни нивоа на цврстина за да може да го идентификувате оној што ќе одговара на вашите преференции.
Премногу цврстите душеци можат да извршат премногу притисок на одредени точки на телото, што доведува до непријатност и болка. Мек душек од друга страна може да предизвика вашиот ‘рбет да потоне во душекот, што може да доведе до други проблеми. За да биде сè уште покомплексно, вашите потреби за цврстина варираат со текот на времето бидејќи повредите, бременоста или флуктуациите на тежината ги менуваат потребите за сон.

Ова нè води до удобноста на површината на која спиеме. Откако ќе избереме површина за спиење која ќе ни ја даде вистинската поддршка, треба да ја избереме удобноста што ни одговара. Нивото на удобност не е само ниво на цврстина. Треба да ги задоволува нашите потреби во однос на тоа дали имаме проблем со температурата на телото, индивидуални преференции, алергиски предизвици или други состојби… Најудобниот душек е оној на кој ќе спиете без премногу вртење и се будите одморени, без никаква болка во телото.

Затоа, ние имаме една препорака за вас. Се работи за душек произведен со наградуваната Octaspring® технологија, идеален за сите без разлика на формата на телото и положбата на спиење. Dormeo iMemory S Plus е висококвалитетен, 3-зонски, хипоалерген душек со висина од 20 см. Јадрото на овој душек има поцврста и помека страна која може слободно да се врти. Со едноставно преместување на јадрото и навлаката, добивате помека, тврда или многу тврда подлога за спиење. Со Dormeo iMemory S PLUS душекот добивате персонализирана поддршка, прилагодена на вашето тело, на вашите потреби, на начинот на кој спиете. Со еден збор душек 100% направен за вас!

 

 

 

Извор: Javnaadministracija.mk

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
https://form.jotform.com/222403480783353spot_img

Последни објави

spot_img
spot_img

Читај повеќе