Берово: Доделени опрема на корисниците на социјални услуги

ОпштиниБерово: Доделени опрема на корисниците на социјални услуги

Најчитано

Ги посетивме  корисниците на социјални услуги и им доделивме опрема.

Опремата е доделена со одлука на совет и едногласно е прифатена од страна на  советниците во Советот на Општина Берово.

Целта на оваа акција е да се поттикне хуманоста и емпатијата во локалната заедница, но и да се помогне онаму каде што е потребно.

Заложба и приоритет и понатаму остануваат најранливите категории на граѓани,  кои заслужуваат да имаат  пристоен  живот.

Локалната самоуправа ќе продолжи и понатаму да работи на унапредување на социјалната заштита на локално ниво, како преку организирање на хуманитарни активности, така и преку различни алатки преку општината.

 

 

 

 

Извор: Општина Берово 

spot_img
spot_img
spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Последни објави

spot_img
spot_img

Читај повеќе